NE SCUZAŢI, nu avem TAXIURI: Companiile de taxi nu pot face faţă comenzilor

Embed:

Să găseşti un taxi în Chişinău, în special în orele de vârf, a devenit o misiune aproape imposibilă. Tot mai mulţi locuitori ai Capitalei se plâng că apelează la dispeceratele companiilor, însă comenzile rămân fără răspuns.

Taximetriştii au însă o explicaţie. Ei spun că mulţi colegi sunt în vacanţă şi nu pot face faţă avalanşei de solicitări. 

"Mă numesc Irina, bună ziua. Bună ziua avem nevoie de o maşină pe stradela 3 Vovinteni 33. EA: Plecaţi unde? Pleсăm în centru. Revenim. Cu părere de rău nu v-am găsit maşină liberă, ne scuzaţi".

Rând pe rând, am sunat la şase companii, însă de fiecare dată am primit acelaşi răspuns.

"Ne pare rău, dar în sectorul dumneavoastră nu sunt maşini disponibile."

Chiar dacă le-am propus o sumă mai mare pentru călătorie, dispecerii oricum nu au găsit maşină.

"Îmi cer scuze nu am găsit maşină liberă. Reporter: Dar dacă plătim mai mult e posibil cumva, că ne grăbim? Este vreo posibilitate? Operator: Dar nu are importanţă achitaţi mult sau nu că ele nici nu vin de unde pleacă."

Clienţii susţin că ar trebui de aplicat amenzi pentru firmele de taxi şi şoferii care intenţionat refuză să-şi onoreze obligaţiunile.

"jumătate de oră am aşteptat, nu ştiu din ce pricină mi-au spus că nu au maşini".

"În general, este foarte greu de găsit maşină când e vreme rea, plouă sau e dimineaţa."

"Foarte des ne pomenim în asemenea situaţii. Stai şi aştepţi, uneori nici nu sună, chiar dacă avem foarte multe companii de taxi."

Taximetriştii spun că nu reuşesc să facă faţă tuturor comenzilor, pentru că mulţi colegi sunt în concediu.

"Sunt duşi mulţi în concediu, mulţi leapădă, pentru că unul care îl duci 200 de metri achită mai mult decât ăsta care îl duci zece kilometri. Nu-i niciun profit, noi nici planul nu îl facem".

"Din cauza la ambuteiaje mari prin oraş, stai câte o oră şi ceva, faci comanda".

"E foarte cald şi maşinile nu sunt echipate sau dotate cu aer condiţionat sau climă de asta tot sunt momente".

Reprezentanţii patronatului din domeniu susţin că este o situaţie firească şi că lucrurile în curând vor reveni la normal.

"Nu este nimic exclus din comun, dat fiind faptul că ne aflăm într-o perioadă estivală. E ceva natural, care se repetă în fiecare an, pur şi simplu anul acesta e mai acut, deoarece temperaturile sunt mai ridicate ca în anii precedenţi", a spus preşedintele Patronatului firmelor de taxi, Sergiu dodon.

În Capitală sunt peste 30 de companii de taxi.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu