"Ne putem aştepta la orice". Digurile apărute în zona de securitate îi îngrijorează pe localnicii de la Doroţcaia

Embed:

Noi provocări în zona de securitate. Două trasee de ieșire din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari, au fost blocate ieri la indicația administraţiei de la Tiraspol. Primarul localității califică această acțiune drept o nouă provocare.

Totul s-a întâmplat marți, în jurul orei 10:30. În timp ce sătenii sărbătoreau Hramul satului, la ieşirea din localitate au fost aduse trei camioane cu nisip, iar un tractor a început să înalţe un dig.

"Incidentul a fost înregistrat la registrul informaţiilor şi infracţiunilor la Inspectoratul de Poliţie din Dubăsari, urmează să fie remis Procuraturii pentru pornirea cauzei penale. Eu m-am deplasat la faţa locului şi i-am explicat illegalitatea acţiunelor lor", a zis şeful Inspectoratului de poliţie din raionul Dubăsari, Vitalie Grabovschi.

Primarul satului Doroţcaia este convins că indicaţiile au venit din partea autorităților separatiste. 

''Administrația de la Dubăsari, de la Tiraspol nu doresc cu noi să vorbească. Ei fac ce vor. Dacă le-a venit în cap să pună post la Pohrebea, au pus la Pohrebea. Dacă le-a venit în cap să sape șanțuri, sapă șanțuri. Astfel de provocări vedem de 23 de ani. Organele internaționale, nimeni nu poate vorbi cu dânșii ca să stopeze aceste lucrări", a zis primarul Andrei Leaşco.

Oamenii din localitate spun că sunt îngrijoraţi de situaţie.

"Ne afectează această situaţie pentru că avem şi în partea cealaltă fraţi, surori şi în partea asta. Şi trebuie să trecem traseul ca să ne ducem la dânşii, dar nu ne dau voie".

"Cred că o să fie tot normal, dar cel mai mult o să fie normal după alegeri".

"Sunt îngrijorată, de la dânşii poţi să te aştepţi de la orice. Politică, eu ştiu. Poate e legat de apropierea Moldovei cu Europa. Ei se tem".

Publika.md aminteşte că, în luna iunie, în preajma satelor Doroţcaia şi Pohrebea din raionul Dubăsari au fost săpate șanțuri, care le-au blocat oamenilor accesul la propriile terenuri agricole.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu