"Ne-au bătut cu pumnii și picioarele!" DETALII în cazul angajaților "Moldsilva", AGRESAŢI de braconieri

Au încercat să apere pădurea de braconieri, dar au fost bătuţi crunt. Doi angajaţi ai Moldsilva au fost agresaţi în noaptea de miercuri spre joi de şapte bărbaţi care au venit la o vânătoare ilegală în satul Hulboaca din municipiul Chişinău.

În urma incidentului, pădurarul şi un inspector al gărzii forestiere au ajuns la spital cu diferite traumatisme.  

Victimele au fost alertate de nişte localnici, care au auzit câteva împuşcături în pădure. Ajunşi la faţa locului, angajaţii Moldsilva au văzut două maşini de teren în care se aflau mai mulţi tineri. După ce le-au blocat calea, pădurarul şi inspectorul au fost atacaţi.

"Au început să ne agreseze cu cuvinte murdare, cât şi am fost lovit de ei. Cu piciorul, cu pumnii. Am fost lovit foarte tare", a precizat Ion Conac, inspector la Întreprinderea Silvică Chişinău. 

Ulterior, braconierii au fugit de la faţa locului. Iar funcţionarii de la Moldsilva susţin că nu este pentru prima dată când pădurarii sunt agresaţi.

"Băieţii, mai mult la mistreţi şi căprioare. Aceasta a fost tendinţa lor. Au fost cu geep-uri, ATV-uri 4*4, care merg peste tot, cu arme bine echipate pentru a bracona pe timp de noapte", a menţionat Mihail Munteanu, inginer al Fondului Forestier.

"Noi nu putem să asigurăm paza inspectorilor sau paza pădurarilor, funcţia principală a pădurarului este să păzească. Inspectorii au pistol, iar pădurarul are arma de vânătoare. Asta este paza lor ", s-a pronunțat indignat inginerul-şef al Agenţiei Moldsilva, Alexei Palancean. 

Poliţia Capitalei a identificat deja suspecţii.

"S-a iniţiat un proces în cadrul căruia se acumulează toate circumstanţele urmează să fie evaluate sau mai bine zis efectuate acele expertize pentru a aprecia gravitatea leziunilor corporale. În dependenţă de acestea, organul de urmărire penală se va aprecia privind intentarea sau nu a unei cauze penale", a spus ofițerul de presă a Direcției Poliție a municipiului Chișinău, Adrian Jovmir. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii care au agresat angajaţii Moldsilva riscă o amendă de până la 14.000 de lei sau până la 3 ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu