NE-A DUS FAIMA ÎN DUBAI. O tănără din Moldova, aleasă designerul anului în Dubai

Embed:

Oraşul Dubai a fost cucerit de creațiile unui designer din Moldova. Este vorba de Eugenia Negruţa, care a fost desemnată cel mai bun creator al anului la concursul de modă Fashion Week and International Awards Dubai 2019. Colecţia tinerei a fost clasată pe locul întâi, din cei 15 participanţi, veniţi din diferite ţări ale lumii.

Juriul, format din profesionişti de talie internaţională a fost cucerit de colecţia din 10 piese vestimentare a Eugeniei Negruţă, în vârstă de 24 de ani. Tânăra a concurat alături de participanţi din Thailanda, Spania, Italia, Franţa, dar şi alte ţări. Jumătate dintre exemplarele care au strălucit pe podium au fost prezentate, acum un an, la susţinerea diplomei de licenţă, la Universitatea „Ion Creangă”.

"Mi-a venit ideea ca să implementez stilul etno în colecţia care urma să o fac. Țesăturile care le-am utilizat sunt in, bumbac, tricotaj, restul porțiunile sunt realizate manual, în diferite tehnici, tapiserie artistică."

Ţinutele tinerei cu elemente hand-made i-au fascinat pe cei prezenţi.

"Când a ieşit colecţia pe scenă, pe podium, foarte mulţi o asociau cu nişte îngeri, mulţi spuneau că a fost ca o gură de aer pentru că era ca o pauză pentru ochi deoarece ceea ce vedeau până atunci era foarte complicat ."

În urma concursului, tânăra a primit numeroase oferte de colaborare cu designeri din mai multe ţări. Tot acolo, Eugenia Negruţa şi-a vândut şi prima ţinută din colecţie. Acum, tânăra se pregăteşte pentru un nou concurs care va avea loc în luna noiembrie în Olanda.

Lasă un comentariu