Nave de război şi lansatoare de rachete! Ce fac militari români și americani în Marea Neagră

Exerciții cu militari români și americani în Marea Neagră. Aproximativ 1200 de soldaţi din cele două ţări participă în apropiere de portul Constanţa din România la manevre numite "Spring Storm 17".

La operaţiuni, militarii români joacă rolul unor rebeli care au pus stăpânire pe o bucată de țara care nu le aparţine, iar americanii au trebuit sa riposteze. Pozițiile soldaţilor din Statele Unite sunt atacate atât pe apă cât şi în aer şi pe uscat.

"Suntem aici pentru a demonstra capacităţile noastre de apărare aeriană. Lucrăm împreună cu militarii români pentru a avea relaţii mai strânse."

La operaţiune a fost adus armament, dar şi unităţi militare printre care nave de război, dar şi diverse tipuri de lansatoare de rachete.

"Armele românilor sunt foarte diferite de ale noastre. Armamentul de care dispunem noi ne permite să stabilim ţinta cu o mai mare precizie și putem ţinti de la distanţe mai mari."

Operațiunile au loc în contextul tensiunilor cu Rusia, ca urmare a implicării în conflictul din Ucraina. Exercițiile se vor încheia astăzi. La începutul săptămânii trecute, patru nave de luptă ale NATO au navigat în portul ucrainean Odessa din Marea Neagră. Acolo, Polonia, Spania, Germania şi Turcia desfăşoară exerciţii comune care au drept scop creşterea cooperării cu militarii ucraineni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu