Natura s-a dezlănțuit în Spania. O tornadă uriașă a distrus totul în Malaga

Embed:
Natura s-a dezlănțuit în Spania. O tornadă uriașă a distrus totul în calea sa în apropiere de Malaga. Iar în suburbiile Madridului s-au produs inundații puternice, după ploile torențiale însoțite de grindină. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt importante.

Șuvoaiele de apă cu gheață au distrus mașini, au inundat case și au blocat circulația trenurilor și a metroului. Ploile torențiale au început brusc și au durat câteva ore, luînd prin surprindere localnicii, care au lansat sute de apeluri la pompieri cerând ajutor. După ce apele s-au retras, au rămas în urmă tone de gheață. Localnicii au ieșit cu lopețile în străzi, însă a fost nevoie și de intervenția tehnicii de deszăpezire.

Între timp, în sudul Spaniei, tornada uriașă a băgat frica în localnici.

Deși putea avea urmări tragice, vârtejul a distrus doar un pilon de electricitate, care a provocat un mic incendiu, stins de ploaia care a urmat. Mai mult de jumătate din teritoriul Spaniei se află sub cod galben de ploi. Autoritățile lucrează în regim de alertă și sunt pregătite să implice forțe suplimentare în caz de necesitate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu