NATURĂ DEZLĂNȚUITĂ. Trei milioane de hectare de pădure, cuprinse de flăcări în Siberia

Embed:

Situaţie scăpată de sub control în nordul Angliei, unde sunt inundaţii devastatoare. Localnicii spun că străzile s-au umplut cu apă după o ploaie puternică cu grindină, care a durat doar jumătate de oră.

De teama că viitura ar putea să le intre case, mulţi s-au grăbit să pună saci cu nisip în faţa uşilor şi în curţi. 

Serviciul de urgenţă din nordul Angliei a recepţionat în jur de o sută de apeluri, solicitând ajutorul pentru evacuarea apei din curţi. În acelaşi timp, fermierii englezi au început să calculeze pagubele provocate de ruperea de nori.

"A început să plouă şi pe măsură ce trecea timpul era din ce în ce mai puternică. Aşa ceva nu aţi mai văzut."

A plouat cu nemiluita şi în nordul Thailandei. Râul Nan a ieşit din albie, provocând ruperea unui dig. Meteorologii au avertizat că ploile şi vântul puternic vor continua în regiune şi în următoarele 10 zile.

Situaţie dezolantă şi în Hong Kong, unde a lovit furtuna tropicală Wipha. Şi în această ţară asiatică a plouat abundent, provocând închiderea şcolilor, iar vântul a bătut cu o forţă de 95 de kilometri pe oră.

Cu toate acestea, protestatarii au continuat să manifesteze împotriva atitudinii loiale a autorităţilor faţă de China.

Pe de altă parte, Siberia e în flăcări. Până acum au ars trei milioane de hectare şi au fost anunţată stare de urgenţă în câteva regiuni. Peste trei mii de oameni luptă cu focul violent şi o mulţime de unităţi tehnice.

Eforturile însă par să fie zadarnice. Oamenii din regiune spun că nu mai văd soarele din cauza fumului, în timp ce şoferii se plâng de vizibilitate redusă.

Previziunile meteorologice rămân sumbre. Căldurile vor persista, ceea ce agravează şi mai mult situaţia. Nu există victime omeneşti. Specialiştii însă atenţionează că riscul intoxicaţiilor cu fum este unul eminent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu