NATO va sprijini deplin SUVERANITATEA Ucrainei după incidentul din Marea Azov

NATO face apel la "reținere", după ce Ucraina a acuzat autoritățile ruse că au deschis focul asupra a trei dintre navele sale, care au încercat să treacă prin Strâmtoarea Kerci dintre Marea Neagră și Marea Azov, informează libertatea.ro.

"NATO monitorizează îndeaproape evoluţiil din Marea Azov şi Strâmtoarea Kerci şi suntem în contact cu autorităţile ucrainene. Chemăm la reţinere şi dezescaladare. NATO sprijină pe deplin suveranitatea Ucrainei şi integritatea sa teritorială, inclusiv drepturile ei de navigaţie în apele sale teritoriale", a declarat purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu, conform DPA, citat de Agerpres.

NATO a mai cerut Rusiei "să asigure accesul neîngrădit la porturile ucrainene de la Marea Azov, în conformitate cu dreptul internaţional".

PUBLIKA.MD amintește că Rusia a deschis focul și a capturat trei nave ucrainene în largul Peninsulei Crimeea. Fapta au fost recunoscută de partea rusească. Recent, Rada Supremă a Ucrainei a votat aprobarea intrării în vigoare a legii marțiale pentru 30 de zile.

Tensiunile dintre cele două ţări sunt în creştere încă din anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu