NATO: Rusia continuă să sprijine separatiştii proruşi din estul Ucrainei

Embed:

Moscova continuă să sprijine separatiştii proruşi din estul Ucrainei, iar armistiţiul de la Minsk nu este respectat. Declaraţiile au fost făcute de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o şedinţă despre situaţia din ţara vecină. La reuniune au participat miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi reprezentantul Ucrainei, Stepan Poltorak.

"Susţinem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Îndemnăm Rusia să oprească acţiunile agresive din această ţară. Aliaţii NATO nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală a Crimeei", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Anterior, Marea Britanie a anunţat că va dubla bugetul alocat pentru pregătirea militarilor ucraineni. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării de la Londra, Michael Fallon, care a precizat că este vorba despre 9,4 milioane de dolari.

Fallon a mai spus că instructorii britanici au antrenat, până acum, 650 de soldaţi ucraineni, iar la toamnă numărul acestora va ajunge la o mie.  

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu