NATO promite că va pune în discuție retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană la viitoarea reuniune

Embed:

NATO va pune în discuție retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană la viitoarea reuniune, care va avea loc în 2018. Promisiuni în acest sens au fost făcute de către raportorii Alianței Nord-Atlantice înaintea Adunării Parlamentare de la București.

Delegația Moldovei, care participă la întrunirea din capitala României în calitate de stat asociat, a insistat anterior ca pe agenda întrunirii de la București să fie inclusă problema diferendului transnistrean. Acest lucru nu a fost acceptat însă de oficialii NATO, deoarece discuțiile din ţara vecină vizează doar statele care au ieşire directă la Mărea Neagră.

Guvernarea de la Chișinău a solicitat în repetate rânduri ca organizații internaționale precum ONU sau NATO să ceară Rusiei retragerea trupelor din stânga Nistrului.

Potrivit autorităţilor de la noi, aceasta este singura șansă de soluționare a conflictului. Subiectul va fi dezbătut în cadrul următoarei sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care va avea în această lună la New York.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu