NATO: O ACADEMIE DE INFORMAȚII va fi creată. Oficialii au aprobat cadrul de înființare

Oficialii serviciilor de informații aliate au aprobat înființarea unei Academii de Informații NATO.

Adjunctul secretarului general NATO a atras atenția asupra provocărilor din partea Rusiei, precizând că rolul comunității de intelligence este de a oferi cele mai bune informații cu privire la pericolele cu care se confruntă alianța, anunță hotnews.ro. 

Întâlnirea a avut loc între șefii organizațiilor civile, militare, de intelligence și de securitate aliate s-au întâlnit, pe 29 noiembrie, la sediul NATO la Bruxelles pentru discuții privind combaterea dezinformării, a atacurilor cibernetice și a mijloacelor tradiționale de spionaj, potrivit unui comunicat al NATO. 

"Ne confruntăm astăzi cu tot mai multe provocări din partea Rusiei, care este din ce în ce mai sfidătoare, dar și cu terorism și instabilitate în Orientul Mijlociu. Rolul comunității de intelligence este de a gestiona aceste provocări și de a oferi aliaților cele mai bune informații și recomandări", a spus, asistentul secretarului general NATO pentru probleme de securitate și intelligence, Arndt Freytag von Loringhoven. 

Acesta a făcut referire la atacurile hibride printre care încercările de manipulare a alegerilor sau atacurile cibernetice vizând Organizația de Combatere a Armelor Chimice și tentativa de lovitură de stat din Muntenegru. 

Ca urmare a deteriorării climatului de securitate din 2014, NATO a creat o nouă divizie intelligence care se ocupă de analiza amenințărilor de securitate. Acesta se bazează pe informațiile furnizate de serviciile de informații ale statelor membre NATO.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu