NATO, îngrijorată faţă de manevrele militare la scară largă Zapad-2017: "O pregătire serioasă în vederea unui mare război"

Șeful Comitetului Militar al NATO, generalul ceh Petr Pavel, consideră că există motive de îngrijorare faţă de manevrele militare la scară largă Zapad-2017 pe care le desfăşoară în prezent Rusia şi Belarusul, care pot fi considerate ”o pregătire serioasă în vederea unui mare război”, scrie realitatea.net.

NATO încearcă să-şi restabilească comunicaţiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice ”consecinţe neintenţionate ale unor eventuale incidente în timpul exerciţiului”, a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru AP, generalul Petr Pavel.

În pofida asigurărilor Moscovei că ”NATO nu este considerată un inamic” şi că ”exerciţiul nu vizează NATO”, Pavel apreciază că ruşii nu au fost transparenţi în legătură cu datele despre manevre.

Generalul NATO estimează că la aceste exerciţii iau de fapt parte 70.000 până la 100.000 de militari, şi nu doar aproximativ 12.700, cum a anunţat Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu