NATO încearcă să evite o confruntare cu Rusia, dar nu poate accepta "nerespectarea graniţelor"

Alianța Nord-Atlantică nu dorește o confruntare cu Rusia, ci relații constructive care să fie bazate pe valorile fundamentale, precum respectarea granițelor statelor vecine, a declarat marți la Kiev secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, acuzând totodată Moscova de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei.

"Noi nu am dori să avem o confruntare cu Rusia, ci relații constructive, dar relațiile noastre constructive cu Rusia trebuie să se bazeze pe valorile fundamentale, pe respectarea granițelor statelor vecine. Este o condiție obligatorie, dar Rusia a încălcat granițele, a încălcat integritatea teritorială a Ucrainei'', a afirmat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă susținute după participarea sa la o reuniune a Consiliului ucrainean pentru securitate și apărare națională.

În același timp, secretarul general al NATO a declarat că între Alianța Nord-Atlantică și Rusia nu există un război rece, dar nici un parteneriat strategic, cele două părți menținând doar un dialog politic pentru reglementarea situației din Ucraina, relatează Agerpres.

''Noi nu ne aflăm în situația unui război rece (cu Rusia), dar nici în situația unui parteneriat strategic. De aceea NATO a decis să suspende colaborarea strategică cu Federația Rusă, menținând însă deschise canalele politice, ca dialogul politic să continue pentru realizarea acordurilor de pace de la Minsk, care constituie singura cale de reglementare a situației din Ucraina'', a subliniat Jens Stoltenberg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu