NATO continuă să atace trupele lui Gaddafi

Embed:

NATO continuă să atace trupele loiale lui Gaddafi. Trei oameni au fost ucişi în această dimineaţă în oraşul Tripoli, după ce avioanele Alianţei Nord-Atlantice au lansat câteva rachete asupra unui buncăr al forţelor pro-guvernamentale.

Între timp, armata libiană se retrage din Misrata, lăsând triburile din regiune să lupte împotriva rebelilor.

Rebelii libieni susţin că NATO şi-a intensificat atacurile, în ultimile zile, asupra zonelor controlate de Gaddafi. În această dimineaţă, un buncăr al armatei libiene a fost ţinta aviaţiei misiunii internaţionale. Rachetele au lăsat în urmă două cratere mari, iar sub pământ a putut fi descoperit un adăpost subteran şi mai multe lăzi cu muniţie. Guvernul libian a negat însă informaţia că ar fi vorba de un buncăr, afirmând că este o parcare auto. În acelaşi timp, ministrul de externe de la Tripoli a anunţat o schimbare de tactică militară în oraşul Misrata.

Oraşul Misrata s-a aflat sub asediul armatei libiene timp de şapte săptămâni. În ultimile zile, rebelii au reuşit să preia controlul asupra unei baze militare ce aparţine forţelor pro-guvernamentale. Peste o mie de oameni au murit în urma bombardamentelor din Misrata, iar sute de oameni rămân în continuare blocaţi în oraş.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu