NATO avertizează că sute de soldaţi ruşi rămân în continuare pe teritoriul Ucrainei. ''Vorbele şi faptele nu corespund''

Embed:

Sute de soldaţi ruşi rămân în continuare pe teritoriul Ucrainei. Este avertizarea reprezentanţilor Alianţei Nord-Atlantice, care au precizat că, în ultima săptămână, numărul acestora nu s-a redus, în pofida armistiţiului. De această părere este şi premierul Ucrainei, care a acuzat Rusia că nu respectă acordul de pace convenit la Minsk.

"Armistiţiu este atunci când nimeni nu atacă şi nimeni nu ucide. Rusia a semnat, la Minsk, un acord care are 12 prevederi şi trebuie să le respecte. Vorbele şi faptele Rusiei nu corespund. Constat că Rusia nu-şi doreşte pacea şi nu respectă acordul de la Minsk", a declarat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

Premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a vizitat o bază militară a Gărzii Naţionale. El a fost însoţit de către ministrul de Interne, Arsen Avakov. Cu această ocazie, militarii ucraineni au făcut o demonstraţie a tehnicii moderne de care dispun şi a armelor din dotare.

Între timp, pe aeroportul din Doneţk, exploziile şi schimbul de focuri nu contenesc. Potrivit datelor Naţiunilor Unite, confruntările armate din estul Ucrainei au provocat moartea a peste 3.200 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu