Naţionala Moldovei de futsal a ratat calificarea în turul doi preliminar al Campionatului European

Embed:

Naţionala Moldovei de futsal a ratat dramatic calificarea în turul doi preliminar al Campionatului European din 2016. "Tricolorii" au pierdut meciul decisiv cu Franţa din grupa D, scor 2-4.

Oaspeţii au început mai bine meciul jucat pe Futsal Arena din comuna Ciorescu şi au deschis scorul în minutul 16, prin Otmani, iar Teixeira a dublat avantajul echipei sale peste câteva secunde.

Naţionala noastră a fost susţinută frenetic de cei 1500 de suporteri care au umplut arena din Ciorescu, iar tricolorii au reuşit aproape imposibilul în repriza secundă, marcând de două ori.

Antrenorul Vladimir Vusatîi l-a schimbat pe portar cu al cincilea jucător de câmp, iar acest lucru a dat rezultat. Cristian Obadă a redus din diferenţă în minutul 29, iar căpitanul Oleg Hilotii a egalat peste doar două minute.

"A fost o atmosferă extraordinară, le mulţumesc tuturor suporterilor. Cred că nici francezii nu s-au aşteptat la aşa o atmosferă", a declarat Constantin Burdujel, jucător Moldova.

"Mulţumesc suporterilor! Cu aşa o susţinere eram obligaţi să învingem, le cer scuze tuturor. Ce să facem, aşa s-a întâmplat", a precizat căpitanul naţionalei Moldovei, Oleg Hilotii.

"Am fost foarte aproape să ne calificăm, însă probabil aşa ne este soarta. Nu pot să am pretenţii faţă de niciun jucător. A fost un spectacol. Toată ţara s-a mobilizat pentru a ne susţine, însă din păcate s-a întâmplat aşa o tragedie", a precizat antrenorul naţionalei Moldovei, Vladimir Vusatîi.

Rezultatul de egalitate califica naţionala noastră în turul doi, însă "tricolorii" nu au reuşit să menţină scorul şi au încasat două goluri pe final de meci. Acestea au fost marcate de Belhaj şi Gasmi. Franţa s-a calificat în turul doi al preliminariilor de pe primul loc în grupă cu nouă puncte.

Moldova a încheiat pe locul doi, cu şase puncte. Albania s-a clasat pe locul trei, după ce a învins San Marino cu 11-0.

Ţara noastră a găzduit pentru prima dată meciuri din preliminariile Campionatului European la fotbal în sală. Asta a fost posibil după ce în luna noiembrie în comuna Ciorescu a fost inaugurată Futsal Arena FMF, complex sportiv care corespudne tuturor cerinţelor UEFA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu