Naţionala de futsal a Republicii Moldova a reuşit o performanţă remarcabilă în preliminariile Campionatului European

Embed:

Naţionala de futsal a Republicii Moldova a reuşit o performanţă remarcabilă în preliminariile Campionatului European, calificându-se în runda de elită.

Însă, acest succes este primul pas spre turneul final. În turul doi preliminar, Moldova va întâlni Spania, dubla campioană mondială şi campioana europeană în exerciţiu. La ultimul turneu continentatal, Spania a învins în finală reprezentativa Rusiei cu scorul de 7-3.

Tricolorii vor întâlni Serbia, selecţionata care a impresionat la ultimul European, clasându-se pe locul 4. O altă adversară a naţionalei noastre va fi Polonia, gazda mini-turneului.

"Grupa este una dintre cele mai puternice. Asta nu e doar părerea mea, dar şi a tuturor antrenorilor. E o grupă puternică. În dependenţă de starea noastră de atunci vom decide care sunt obiectivele", a afirmat selecţionerul Vladimir Vusatîi.

Meciurile vor avea loc în luna aprilie în Polonia. La Campionatul European din Slovenia se va califica prima clasată. Selecţionate clasate pe locul secund în cele şapte grupe, dar şi cea mai bună echipă de pe poziţia a treia vor juca la baraj.

"O grupă puternică. Spania - campioană mondial şi europeană, Serbia, care la ultimul campionat european s-a clasat pe locul patru şi Polonia, care va fi gazda turneului. Va fi greu, dar nu imposibil. Vom pleca acolo să luptăm", a afirmat jucătorul din naţionala Moldovei, Andrian Laşcu.

La competiţia continentată din 2018 vor participa 12 echipe. Selecţionata Moldovei nu s-a calificat niciodată la un turneu final.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu