Natalia Morari s-a reîntors în Rusia. Cine i-a permis accesul?

După mai bine de patru ani de interdicţie de a călători în Federaţia Rusă, realizatoarea Publika TV Natalia Morari are acces liber în ţară. Anunţul a fost făcut de către soţul jurnalistei, Ilia Barabanov. Presa rusă scrie că Natalia Morari a reuşit să revină în Rusia datorită preşedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev.

Ilia Barabanov a relatat pentru Kommersant că situaţia referitoare la accesul liber al jurnalistei în Rusia a putut fi schimbată doar la sfârşitul lui ianuarie 2012, în timpul unei întâlniri dintre jurnaliştii "The Time News", publicaţie pentru care a lucrat Morari, şi Dmitri Medvedev. Atunci, redactorul-şef "The New Times" a amintit despre soarta jurnalistei, iar Medvedev ar fi declarat că va încerca să întreprindă măsuri în acest sens.

Astfel, Eho Moscvî şi vesti.ru îl citează pe redactorul-şef "The New Times", Evghenia Albats, care spune că Natalia Morari s-a reîntors în Rusia deoarece Dmitri Medvedev s-a ţinut de promisiune.

Publicaţia rusnovosti.ru îl citează pe soţul jurnalistei, potrivit căruia, el şi Natalia Morari au ajuns fără probleme la Moscova, acum câteva ore.

În 2007, Nataliei Morari i-a fost interzis accesul în Rusia din cauza unor materiale despre corupţie, publicate de jurnalistă.

Morari, a fost implicată în mai multe mitinguri ale opoziţiei ruse, inclusiv marşuri de protest. În 2005, a fost unul dintre fondatorii mişcării "Alternativă democratică" şi a lucrat pentru fondul lui Mihail Hodorkovski, "Rusia deschisă".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu