Nat Rothschild anunţă că a finalizat tranzacţia de preluare a Aeroportului Internaţional Chişinău

Embed:

Tranzacția de preluare a cotei de 95 la sută din acţiunile companiei "Avia Invest", de către familia de bancheri Rothschild, a fost finalizată. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă emis de "Avia Invest", care a gestionat Aeroportul Chişinău. Punctul culminant al acestei tranzacții a fost atins datorită implicării inclusiv a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și prim-ministrului Maia Sandu, se mai arată în comunicat.

"Ne angajăm să fim transparenţi în ceea ce privește gestionarea Aeroportului Internațional Chișinău și să contribuim la realizarea întregului potențial, aducând investiții suplimentare pentru creșterea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii lor", se menţionează în comunicatul Nat Rothschild. 

PUBLIKA.MD aminteşte că din gestiunea lui Ilan Şor aeroportul Chişinău a ajuns pe mâinile unei dinastii de miliardari europeni. 95 la sută din acţiunile Avia Invest au fost cumpărate de familia Rothschild, prin intermediul companiei Investments Limited.

Ulterior, preşedintele ţării, Igor Dodon, a anunţat că Ilan Şor nu a reuşit să vândă compania Avia Invest, care gestionează aerogara, miliardarului britanic Nathaniel Rothchild şi că aeroportul ar putea reveni în proprietatea statului. 

CITEŞTE ŞI: Răsturnare de situaţie în cazul aeroportului din Chişinău. Anunţul făcut de Igor Dodon

Lasă un comentariu