Năstase "urecheat" după ce a numit primarii din Republica Moldova "baroni locali"

Liderul PPDA Andrei Năstase a atras nemulțumirea câtorva aleși locali, prezenți sâmbătă la o dezbatere pe marginea votului uninominal care s-au arătat deranjați de afirmațiile acestuia despre ”baroni locali” și faptul că un bun primar nu înseamnă că ar fi și un bun deputat, scrie hotnews.md.

Câțiva primari care au primit mai multe mandate din partea cetățenilor precum Nina Costiuc de la Budești și Constantin Cojocaru de la Edineț au criticat declarațiile lui Năstase, pronunțându-se în același timp în favoarea sistemului electoral uninominal, care este mult mai echitabil decât cel actual

„De 25 de ani sistemul electoral ne-a dovedit lipsa de stimă față de cetățeni. Este creat pentru partide care s-au discreditat în fața cetățenilor și s-au transformat în SRL-uri. Aparțin unor oameni care se cred că sunt „buricul pământului”. Eu sunt pentru schimbare, chiar dacă nu pretind la mandat de deputat”, a declarat Nina Costiuc.

Totodată, ea a criticat direct declarațiile lui Năstase despre „baronii locali”. ”Astăzi m-am simțit insultată de această acuzație „baroni locali” – eu sunt aleasă prin vot universal, direct și liber exprimat și vreau ca așa să fie ales și deputații. V rog, aveți încredere în cetățean și nu-l excludeți. Schimbăm sistemul. Să avem încredere în oameni”, a chemat Nina Costiuc.

Și primarul de Edineț Constantin Cojocaru, ales deja de trei ori în această funcție consideră că actualul sistem electoral nu oferă șanse egale tuturor cetățenilor. “Nu am avut șansa să ajung în parlament deoarece sistemul actual mi-a lezat acest drept. Actualmente vreau să-mi fac o carieră politică. Nu credeți că acest sistem îmi lezează acest drept?”, l-a întrebat primarul pe Andrei Năstase.

Iar Andrei Năstase i-a răspuns într-un mod obraznic că un bun primar nu înseamnă și un bun deputat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu