Năstase se victimizează. Când va deveni oficial primar al Capitalei

Embed:
Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, acuză instituțiile responsabile că tergiversează procesul de validare a alegerilor și, implicit, venirea lui la primărie.

" Ați văzut cum s-a tărăgănat validarea mandatului, în mod special se întâmplă asta", a spus Andrei Năstase, primar ales al Chișinăului.

Năstase este contrazis însă de Codul electoral. Legea NU PRcând Consiliul Electoral trebuie să transmită procesele-verbale către instanță. ÎPotrivit legii, termenul legal nu a expirat, iar verdictul va fi dat de instanța de judecată peste 10 zile.

"Cred eu că sunt niște declarații fără un suport factologic. Este o procedură care durează de fapt și pentru a nu comite careva greșeli în activitatea noastră. Noi am fost minuțioși. Termenul care ni s-a dat pentru a face aceste activități noi l-am respectat", a menţionat Victor Pertu, secretar CECC.

Codul electoral nu prevede n schimb prevede termenul în care magistrații trebuie să se expună.

"Potrivit prevederilor Codului Electoral, instanța de judecată în termen de 10 zile după transmiterea de către Consiliul Electoral de Circumscripție a raportului totalizator se expune prin adoptarea unei hotărâri", a spus Rodica Ciubotaru, vicepreședinte CEC.

Nerăbdător să încerce fotoliul de primar, Andrei Năstase a dat buzna la ședința operativă a serviciilor primăriei. El s-a așezat lângă primarul interimar, Ruslan Codreanu, deși a spus că a venit ca un cetățean de rând.

El s-a arătat indignat că nu a primit ordinea de zi a ședinței. Probabil, edilul ales nu ştie că subiectele sunt publicate din timp pe pagina web a Primăriei.

" Eu am să plec, pentru că nici nu ştiu ordinea de zi pe astăzi, nu mi-a comunicat-o nimeni, nu mi-a adus-o nimeni a cunoştinţă, dar probabil nici nu este cazul, atât timp cât nu am mandatul validat", a mai spus Andrei Năstase, primar ales al Chișinăului. 

Chiar dacă nu are încă mandatul validat, Năstase are deja biroul pregătit, iar pe uşă este pusă plăcuța cu numele său. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu