Năstase recunoaşte că Maia Sandu a recurs la o măsură inadmisibilă într-un stat de drept

Liderul PPDA Andrei Năstase a recunoscut că decizia Maiei Sandu privind asumarea responsabilităţii asupra reformei procuraturii ar fi inadmisibilă într-un stat de drept şi al unei democraţii consolidate. Însă deoarece noi nu suntem în condiţiile "unui stat în care dăinuie normalitatea democratică", decizia Guvernului este pe deplin justificată. 

"Asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată. În alte condiții, ale unui stat în care dăinuie normalitatea democratică, probabil că aș fi dat o altă apreciere unui asemenea demers. Însă suntem departe de acest deziderat al unui stat de drept și al unei democrații consolidate. Astfel, măsura pe care ne-am asumat-o este pe deplin justificată, fiind unicul mod prin care ne putem asigura că vom răspunde așteptărilor cetățenilor", a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook. 

Năstase a justificat acţiunile actualului Guvern prin aşa-zisa stare de captivitate, în care se află Moldova: 

"Fără o reformă autentică a Procuraturii, Republica Moldova nu are nicio șansă să iasă din captivitate. Tocmai această captivitate ne-a adus în situația în care cele mai bune intenții de a organiza concursuri nu au putut genera rezultate acceptabile pentru o societate care așteaptă o schimbare reală de paradigmă, nu doar niște reforme cosmetice, de suprafață", susţine Andrei Năstase.

 

loading...

Lasă un comentariu