Năstase declară că va lupta cu mafia din Chișinău, dar înainte a avut grijă să preia ilegal clădirea în care își ține partidul

Embed:

Declaraţiile electorale ar putea să-l coste scump. Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr trebuie să rămână fără sediu, iar fratele liderului formaţiunii, Vasile Năstase, riscă să fie cercetat penal.

Cel puţin asta reiese din declaraţiile făcute de către candidatul PPDA la primăria Capitalei, Andrei Năstase. Acesta a promis că va trage la răspundere toate persoanele care au preluat fraudulos imobilele publice din Chişinău. Potrivit deschide.md, fratele său este în lista celor care au încălcat legea. 

Potrivit jurnaliştilor de la deschide.md, clădirea de pe strada 31 august din Capitală, în care se află sediul PPDA, este inclusă în registrul Monumentelor de Stat. Imobilul ar fi fost privatizat în mod fraudulos de către publicația periodică "Glasul Națiunii", fondată de Vasile Năstase.

În 2008 redacţia ziarului a depus o cerere de chemare în judecată a Consiliului Municipal Chișinău privind recunoașterea dreptului de privatizare a clădirii.

Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a emis o hotărâre prin care a obligat CMC să emită actele pentru privatizarea imobilului de către "Glasul Națiunii". Autorităţile locale de atunci nu au contestat hotărârea şi ea a devenit irevocabilă.

Potrivit deschide.md, în spatele acestei scheme ar sta înțelegerile dintre Vasile Năstase şi reprezentanţii de atunci a Primăriei. Abia după zece luni, Primăria a depus cererea de recurs.

Atunci CSJ a respins-o pentru că aceasta a fost depusă fără împuterniciri legale. Potrivit raportului de evaluare efectuat de întreprinderea de stat "Audit și Evaluare", valoarea de piață a imobilului constituia atunci 42.800 de euro, un preț mult mai mic decât valoarea reală a unei astfel de clădiri aflate în centrul Capitalei.

În aprilie 2016, Ministerul Culturii a depus cerere de revizuire a hotărârii din 2008 pentru a recupera clădirea. Solicitat de jurnaliştii deschide.md, Vasile Năstase a declarat că privatizarea clădirii ar fi avut loc legal, iar când reporterii au încercat să contrazică referitor la anumite detalii, Vasile Năstase a spus că trebuie să intre într-o ședință.

Solicitat de Publika TV, Andrei Năstase nu a răspuns la telefon, ca să explice, dacă va verifica şi legalitatea privatizării sediului PPDA. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu