NASA trimite din nou astronauţi pe Lună, după 50 de ani de la pasul istoric a lui Neil Armstrong

NASA trimite din nou astronauţi pe Lună, după 50 de ani de la pasul istoric a lui Neil Armstrong. Oficialii au programat expediţia pentru 2024, după ce porţiuni mari de gheaţă au fost descoperite la polul de sud al celei mai apropiate vecine a Terrei.

Expediţia va fi numită în cinstea surorii gemene a lui Apollo, "Artemis". Până la lansarea acesteia, NASA va elabora modalităţi prin care nava va putea utiliza resursele Lunii, în calitate de combustibil.

"Este apă pentru a o bea, aer - pentru a-l respira, dar şi hidrogen şi oxigen, care pot fi folosite în calitate de combustibil", a spus Jim Bridenstine, administratorul NASA.

Echipa de specialişti este la jumătate de drum de pregătiri. Acum, aceştia lucrează asupra modernizarea sistemului de aterizare.

"Acum suntem la mijloc de drum. Testăm sistemul de aterizare al navei, ca să asigurăm înplinirea tuturor condiţiilor de operare în caz de situaţii critice", a spus Charlie Blackwell-Thompson, responsabila de lansarea Artemis-1 al NASA 

În total, NASA a trimis pe Lună 6 misiuni Apollo, cu 12 oameni la bordul navelor. Artemis-1, care va aduce astronauţii americani din nou pe suprafaţa Lunii peste 5 ani, va constitui şi un test pentru sistemul de lansare, care va fi folosit şi pentru eventualele călătoriile pe Marte.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu