NASA a făcut publice primele imagini cu costumele pe care astronauţii le vor purta pe Marte

Este cunoscut faptul că Agenţia Spaţială Americană se pregăteşte pentru a trimite primii oameni pe planeta Marte, în următorii 20-30 de ani. În tot acest timp, încep să fie recrutaţi viitori astronauţi şi sunt puse la punct detaliile tehnice legate de primele zboruri.

Între timp, specialiştii NASA s-au gândit să împărtăşească publicului imagini cu costumul spaţial Z-2, care urmează să fie folosit de primii temerari care vor amartiza, notează descopera.ro.

Prototipul urmează să fie fabricat la scară largă, având scopul de a permite astronauţilor să exploreze o gamă cât mai variată de planete. Costumul nu va fi folosit în timpul misiunilor efectuate în spaţiu sau în interiorul navelor spaţiale, ci doar pentru a le permite specialiştilor să desfăşoare activităţi pe suprafaţa planetelor. Pentru început, costumul va fi folosit pentru a explora, a colecta probe şi a controla din exterior vehicule pe planeta roşie.

Z-2 poate fi adaptat unei game cât mai variate de purtători, fiind, în acelaşi timp, un produs foarte rezistent la acţiunea factorilor din mediul exterior. Costumul a fost realizat din materiale speciale, care dau acestuia o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta Marte.

Design-ul costumului a fost ales încă de anul trecut, prin vot public, după ce NASA a propus două modele, ale căror schiţe puteau fi transpuse în realitate.

Z-2 se află, deocamdată, la stadiul de prototip, urmând să fie testat pe suprafaţa terestră. Costumul nu se află încă în faza în care poate fi folosit pentru zbor, putând fi utilizat doar pentru a-l proteja pe purtător de radiaţiile la care urmează să fie expus.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu