„Zgomotul este unul monoton, pentru că este emis pe o frecvență mică de bandă”, a explicat Stella Koch Ocker, doctorand la Universitatea Cornell. Descoperirile sugerează că gazul interstelar poate fi mult mai interesant decât credeau astronomii până acum. Aceștia nu sunt siguri ce activitate ar putea cauza acest sunet specific, dar sugerează că ar putea fi rezultatul oscilațiilor plasmei cauzate de diferențele de temperatură.

Mai departe, cercetătorii speră să folosească Voyager pentru a înțelege felul în care medium interstelar interacționează cu marginea sistemului nostru solar și felul în care această frontieră este modelată de contextul cosmic mai larg.

Deși Voyager 1 se află acum la o distanță incredibilă față de Terra - 14 miliarde de mile - și deși se îndepărtează pe zi ce trece, obiectul poate trimite pe Pământ cantități limitate de informație. Datele sunt transmise prin intermediul Deep Space Network, o rețea cu puncte pe întreaga planetă ce poate să recepționeze semnale din spațiu venind dinspre sistemul solar.

Voyager ar trebui să continue analiza mediului interstelar pentru câțiva ani, iar cercetătorii speră că în viitor vor putea să măsoare densitatea spațiului dincolo de sistemul solar în care ne aflăm. În noua lucrare aceștia arată și că viitoarle misiuni interstelare ar putea să ofere mai multe detalii despre zgomotul realizat de plasmă.