NASA a anunţat că o explozie solară ar putea afecta Terra

Embed:

NASA a anunţat că o explozie solară ar putea afecta Terra. Cercetătorii susţin că explozia ar putea afecta câmpul magnetic al Pământului în următoarele două zile. Ei au mai avertizat în legătură cu astfel de fenomene, care ar putea avea implicaţii grave asupra sistemelor de comunicaţii.

Potrivit NASA, dacă nu vor fi luate măsuri de precauţie, furtuna magnetică ar putea avea consecinţe catastrofale la nivel global. Directorul diviziei de heliofizică din cadrul NASA, Richard Fisher, a declarat pentru The Daily Telegraph că ştie că explozia se apropie, însă nu ştie cât de rău ar putea fi. Fenomenul va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliţi şi navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar şi calculatoarele noastre.

NASA a transmis avertismentele în cadrul unei conferinţe legate de starea vremii din spaţiu, desfăşurată la Washington. La eveniment au participat oameni de ştiinţă, cercetători şi oficiali guvernamentali. La fiecare 22 de ani, ciclul energetic magnetic al Soarelul atinge cote maxime, în timp ce numărul de pete solare atinge punctul maxim la fiecare 11 ani. Explozia solară, prezisă pentru 2013, va duce la creşterea nivelului radiaţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu