Narîşkin la întrevedere cu Filat: Pentru noi Republica Moldova este un partener egal și respectat

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi, 10 septembrie, o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin. În cadrul acesteia, cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte aflate pe agenda relaţiilor moldo-ruse, menționând interesul reciproc pentru dezvoltarea și amplificarea lor multidimensională.

"Pentru noi Republica Moldova este un partener egal și respectat. Cred că acest potențial ar putea poate fi extins inclusiv în contextul cooperării în cadrul CSI”, a menţionat Serghei Narîşkin.

În context, oficialul a salutat aprobarea de către Guvernul Republicii Moldova a Acordului cu privire la zona de comeţ liber în CSI și a exprimat speranța că acesta va fi ratificat în curând și de Parlamentul Moldovei.

Oficialul rus a apreciat pozitiv dinamica dezvoltării relațiilor moldo-ruse, menționînd, totodată, necesitatea impulsionării activității comisiei interguvernamentale pentru cooperare social-economică, în vederea valorificării întregului potențial de dezvoltare a relațiilor bilaterale pe toate dimensiunile de cooperare.

De asemenea, prim-ministrul Vlad Filat s-a arătat mulțumit de nivelul de dezvoltare a relațiilor moldo-ruse, menționând caracterul pragmatic al acestora și a exprimat convingerea că acestea se vor dezvolta dinamic și în continuare.

În context, Prim-ministrul a exprimat interesul Republicii Moldova pentru atragerea investiţiilor ruse în economia țării noastre.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit reglementarea problemei transnistrene. Premierul a menționat că, în ultima perioadă, au fost înregistrate rezultate concrete în acest proces atât la nivelul formatului ofical de negocieri 5+2, cît și în contextul dialogului Chișinău-Tiraspol, în ceea ce ține de soluționarea problemelor ce vizează viața de zi cu zi a oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, având la bază încrederea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu