Nantoi s-a întâlnit cu Filat şi Ghimpu: Am discutat într-o atmosferă caldă şi ca între camarazi

Embed:

Oazu Nantoi a discutat, ieri, cu doi dintre liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu. A vrut să vorbească şi cu preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. Declaraţiile au fost făcute în platoul Fabrika.

După ce a anunţat că îşi înaintează candidatura la funcţia de şef al statului, Oazu Nantoi a purtat discuţii separate cu preşedintele PL, Mihai Ghimpu, şi cel al PLDM, Vlad Filat.

“Am vorbit cu domnul Filat aproape o oră, la telefon am vorbit cu Mihai Ghimpu. Cu Vlad Filat am discutat într-o atmosferă calmă, caldă, mai multe subiecte. Am convenit că va continua comunicarea, să vedem ce va decide AIE. Atitudinea lui a fost una pozitivă. Cu domnul Ghimpu a fost o discuţie ca între camarazi. El a avut o atitudine mai rezervată”, a relatat Nantoi.

Acesta nu a reuşit, totuşi, să contacteze pe nimeni din cadrul Partidului Democrat. “Domnul Diacov la telefon nu mi-a răspuns. Probabil se gândea cât de serios este ceea ce am făcut. Îi spun, pasul întreprins de mine este mult mai serios decât vânzoleala care s-a produs pe parcursul ultimilor doi ani în culisele Parlamentului”, a precizat potenţialul candidat la fotoliul de preşedinte.

Oazu Nantoi susţine că prin pasul pe care l-a făcut, i-a pus la zid pe parlamentari, le-a înaintat o provocare. Iar cum vor trece aceştia testul, se va vedea deja joi, ultima zi în care doritorii se pot înscrie în cursa pentru Preşedinţie.

Politologul Anatol Dubrovschi se arată convins că niciun partid din Alianţă nu îl va susţine pe Oazu Nantoi. „Mă îndoiesc că partidele din AIE vor sprijini această candidatură. În primul rând, este vorba despre independenţa lui, care nu prea place nici aşa-zişilor democraţi”, a explicat politologul.

În acest caz, susţin analiştii politici, liderii din Alianţă vor trebui să-şi argumenteze refuzul sau să înainteze un candidat mai bun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu