Naivitatea moldovenilor, bucuria hoţilor! De ce nu trebuie să îţi laşi locuinţa fără supraveghere când mergi în vacanţă

Embed:

Lunile de vară sunt preferatele hoţilor. În această perioadă, oamenii merg în vacanţe și-și lasă locuinţele fără supraveghere. Statisticile poliţiei arată că oraşul Bălţi nu este nici pe departe una dintre cele mai sigure localităţi, chiar dacă numărul spargerilor de apartamente s-a redus în ultimii ani.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din municipiu au mers pe la casele oamenilor și le-au arătat cum să prevină furturile din case. 

Uşa descuiată la apartament, la scara blocului, precum şi ferestrele deschise atunci când nu este nimeni acasă sunt invitaţii pentru hoţii care aşteaptă să dea lovitura.

"O parte din vină o poartă cetăţeanul dat fiind faptul că nu-şi încuie locuinţa, lasă cheile la loc vizibil, pe caniculă lasă geamurile deschise pentru aerisire", a spus șeful de sector în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Denis Gordilă. 

Unii oameni spun că închid totul când pleacă de acasă. Alţii se arată convinşi că hoţii intră doar în locuinţele luxoase.

Nu există statistici oficiale, dar, potrivit poliţiei, numărul persoanelor care îşi dotează casele cu sisteme de alarmă este foarte mic.

"În perioada când lipsiţi de acasă e bine să aveţi un sistem combinat, adică supraveghere video şi un sistem ce poate declanşa alarma în caz de mişcare pe întreg perimetrul locuinţei. Camerele de supraveghere video pot fi cumpărate la un preţ de 35 de dolari şi mai mult", a spus proprietatul unei firme care instalează sisteme de securitate, Valerii Prisăcari. 

De la începutul acestui an, în Bălţi s-au înregistrat o sută de furturi din locuinţe, dintre care 85 au fost descoperite.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu