Nagacevschi, surprins de eliberarea condiţionată a lui Vlad Filat: Olesea Stamate ar avea legătură cu această decizie

Ministerul Justiţiei nu a fost informat despre existenţa unui demers din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind eliberarea înainte de termen a lui Vlad Filat, a declarat marţi, ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi. 

Potrivit lui, decizia de eliberare a lui Vlad Filat trezeşte mai multe suspiciuni. În primul rând, cauza a fost expediată în instanţă la 12 noiembrie, în ziua în care a căzut Guvernul Sandu, de către directorului interimar al Administraţiei naţionale a penitenciarelor. 

"Adică, şeful interimar al ANP, numit în august de Olesea Stamate, semnează demersul către instanţă privind eliberarea înainte de termen a dlui Filat. Coincideniţă? Nu ştiu. Încerc să mă clarific", a spus Nagacevschi. 

Potrivit lui, Olesea Stamate a avut câteva vizite la penitenciarul nr. 13.  

Mai mult, Nagacevschi admite că au fost comise anumite liegalităţi la pronunţarea deciziei de către instanţă. El nu a precizat care sunt acestea.

Ministrul a menţionat că aşteaptă o explicaţie de la ANP:

în ce temei a fost depus acest demers,

dacă demersul este suficient de întemeiat,

dacă încheierea a fost pronunţată conform prevederilor legii

şi care sunt modalităţile de contestare a unei asemenea încheieri.

"Totodată, am rugat să mi se explice dacă a fost în conformitate cu legislaţia că încheierea intră în vigoare în momentul pronunţării şi este executorie din momentul pronunţării", a declarat Nagacevschi.   

Ministrul Justiţiei a explicat de ce toate acestea îi trezesc suspiciuni: "Anterior, a mai fost un proces compensatoriu, când lui Filat i fusese redus termenul de detenție. Atunci ANP s-a opus la reducerea termenului, acum ANP însă a acceptat demersul către instanţă". 

 

 

loading...

Lasă un comentariu