"Naftogaz" este gata să-şi retragă pretenţiile în arbitraj în schimbul încheierii un contract de tranzit pe termen lung cu "Gazprom"-ul

"Naftogaz" este gata să-şi retragă pretenţiile în arbitraj în schimbul încheierii unui contract de tranzit pe termen lung cu "Gazprom"-ul, a scris pe pagina sa de Facebook, directorul executiv al "Naftogaz" Iurii Vitrenko. 

"Am finalizat următoarea rundă de negocieri cu Gazprom în contextul negocierilor trilaterale de tranzit pe gaz", a scris el. Potrivit lui Vitrenko, Comisia Europeană a solicitat părților să discute soluționarea problemelor din trecutul și actualul arbitraj de la Stockholm, deoarece Gazprom a inclus acest lucru într-un „pachet” pentru negocierile de tranzit.

"Exact asta am făcut. Poziția noastră în această problemă este publică. Pentru a demonstra constructivitatea noastră, am spus că suntem gata să luăm în considerare posibilitatea de a primi gaz de la Gazprom în contul datoriilor recunoscute de decizia arbitrajului de la Stockholm (3 miliarde de dolari)", a menţionat el. Vitrenko a spus că Ucraina este pregătită să-și retragă plângerea într-un nou arbitraj, doar dacă în cazul în care va fi încheiat un acord pe termen lung cu Gazprom-ul. 

"De asemenea, suntem pregătiți să ne retragem revendicările în noul arbitraj, dar numai dacă este semnat un contract de tranzit pe termen lung, care va acoperi toate costurile și dacă Naftogaz este compensat pentru neîndeplinirea obligațiilor de către Gazprom în cadrul contractelor curente”, a spus Vitrenko.

Solicitat de internauţi să comenteze reacţia Gazprom-ului la aceste propuneri, Vitrenko a refuzat. "Nu comentăm poziția lor”, a subliniat el.

 

loading...

Lasă un comentariu