"N-am de gând să plec". Ce spun studenții străini care învață meserie în Moldova

Embed:

Ţara noastră este atractivă pentru studenţii străini. Tot mai mulţi tineri depun actele pentru a fi înscrişi în instituţiile de învăţământ superior din Moldova. Tinerii spun că aleg studiile din universităţile moldoveneşti din cauza taxelor accesibile

Patrick Wenamio are 39 de ani şi este originar din Congo-Brazzaville. De doi ani, bărbatul îşi face studiile la Facultatea de limbi străine a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova

"Înainte să vin aici m-am informat bine despre Moldova, iar când m-am înscris la facultate ştiam şi câteva cuvinte în limba română", a declarat un student din Congo-Brazzaville, Patrick Wenamio.

La ULIM s-au înscris, în acest an, 125 de studenţi străini. În total, la această instituţie învaţă aproximativ 900 de persoane, care provin din mai multe ţări.

"Unii studenţi vin aici la rude, alţii au fost îndrumaţi de fraţii lor care au studiat aici", a spus şeful adjunct al Departamentului studenţi străini din cadrul ULIM, Natella Paşa.

Un student a declarat că a decis să vină şi înveţe limba română, pentru că soţia lui este originară din Moldova. Iar un alt studend a spus că a învăţat în aproape 6 luni limba română şi că nu are de gînd să plece în altă ţară.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" au fost înscrişi, în acest an, peste 500 de studenţi străini. Cei mai mulţi au optat pentru Facultatea de medicină generală. Pentru a participa la concurs, tinerii trebuie să susţină examenul la chimie, biologie, fizică şi limba de instruire.Administraţia instituţiei susţine că a primit mai mult de o mie de solicitări de înscriere.

La Academia de Studii Economice au fost admişi 30 de tineri. Studenţii străini plătesc o taxă de studii de două ori mai mare decât cei din ţara noastră. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu