N-a plecat cu mâna goală din Moldova! Ce lucruri a luat la Minsk preşedintele Aleksandr Lukaşenko

Embed:

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu autorităţile de la Chişinău şi respectă decizia Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană. Astăzi, liderul de la Minsk şi-a încheiat vizita de două zile în ţara noastră, nu însă înainte de a gusta din vinul moldovenesc. 

De dimineață, delegația Republicii Belarus, în frunte cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt. 

Ulterior, liderul de la Minsk s-a întâlnit cu liderii fracţiunilor parlamentare în frunte cu preşedintele Legislativului, Igor Corman. Oficialii au discutat despre intensificarea relațiile comerciale moldo-belaruse.  

"Belarus este un partener economic-comercial foarte important pentru Republica Moldova. Avem tradiţional o cooperare foarte bună. Ne dorim o cooperare foarte bună cu toţi partenerii tradiţionali din est şi suntem convinşi că Acordul de Asociere cu UE, de Comerţ liber cu UE nu trebuie, nu poate şi nu vine în contradicţie cu Acordul de comerţ liber în spaţiul CSI", a declarat speakerul Igor Corman.

Președintele belarus s-a întâlnit și cu premierul Iurie Leancă. Cei doi nu au făcut declarații pentru presă. De la Reședința de Stat, liderul de la Minsk a participat alături de şeful statului, Nicolae Timofti, la inaugurarea unui centru comercial din Capitală. Conform tradiţiei, oaspeţii au ciocnit câte un pahar de vin, care a fost pe placul preşedintelui belarus. 

Avionul cu delegația din Belarus a decolat la ora 14.00. Aleksandr Lukașenko nu a plecat de la Chişinău cu mâna goală. Președintele Nicolae Timofti i-a dăruit o cămașă națională, un brâu din piele și o colecție de 450 de sticle de vin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu