Muzică de calitate, combinată cu folclor și ritmuri afro-americane. Festivalul Ethno Jazz a încântat publicul din prima zi

Embed:

Muzică de calitate, combinată cu elemente folclorice și ritmuri afro-americane. De asta au parte amatorii de jazz în cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Festivalului Ethno Jazz. Mai exact, peste 40 de artiști de excepție din întreaga lume vor încânta publicul timp de patru zile la Chișinău, Bălți și Tiraspol.

Oamenii s-au arătat încântaţi de prestaţia artiştilor, care au urcat pe scenă în prima seară a festivalului.

"Este ceva absolut fantastic şi mă simt foarte bine, ca la o sărbătoare a sufletului. Am planificat să vin în fiecare seară şi să savurez aceste minunate concerte".

"Prefer mai multe jazz-ul vocal. Îmi place cum cântă Ella Fitzgerald, Geta Burlacu. Este o muzică modernă, avansată şi reprezintă treaptă superioară a muzicii, a improvizaţiei".

"Am mari aşteptări şi sunt aproape convins că ele vor fi satisfăcute judecând după selecţia invitaţilor şi oaspeţii deosebiţi care vor evolua".

La rândul lor, interpreţii au spus că nivelul de organizare a evenimentul a crescut considerabil.

"Întotdeauna în septembrie, deja de mulţi, mulţi ani şi să dea Domnul cât mai mult timp ascultăm muzică bună, cu muzicieni veniţi din afară. Lume vine, cea care vrea să asculte, vrea să înţeleagă şi vrea să meargă mai departe", a declarat interpreta Geta Burlacu.

Organizatorii promit că tradiţia de a organiza acest festival va fi păstrată.

"Chiar dacă noi riscăm să aducem aceeaşi formaţie de două ori, de fiecare dată vor veni cu un alt proiect. Am obţinut acel mesaj pe care ni l-am dorit începând cu prima ediţie, de a populariza genul jazz. " anatol ştefăneţ, organizator.

Cheltuielile pentru organizarea ediției din acest an a festivalului ajung la aproximativ 70.000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu