Muzica clasică "Renaşte Moldova". Chişinău Youth String Orchestra susţine un concert LIVE la Sala cu Orgă

Un concert de muzică clasică are loc în această seară la Sala cu Orgă din Capitală. Concertul este organizat în cadrul Campaniei de Colectare de Fonduri "Renaşte Moldova".

Iubitorii de muzică clasică vor avea posibilitatea ca timp de două ore, să asculte muzică live exclusiv la instrumente cu coarde  vioară, violă, violoncel şi contrabass, semnată de compozitori de valoare precum Felix Mendelsson, Astor Piazzolla, Dmitri Şostakovici și Piotr Ceaikovski.

Concertul va fi dirijat de Gabriel Bebeşelea din România, iar în calitate de soliști vor evolua Alexandra Tirsu – vioară care studiază laViena şi Dan-Iulian Druţac – vioară care studiază la Londra. Anul acesta evenimentele de vară realizate de Chişinău Youth Orchestra se alătură campaniei de colectare de fonduri "Renaşte Moldova" proiect iniţiat de Institutul Mamei şi Copilului în scopul modernizării blocului maternităţii.

Chişinău Youth String Orchestra a fost fondată în  iulie 2011 de către Asociația Muzical-Corală din Chișinău la inițiativa tânărului muzician Andriano Marian, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului şi este formată din 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani care studiază în instituții reprezentative din Chișinău, București, Londra, Viena, Moscova și Sankt-Petersburg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu