Muzică clasică la Muzeul de Artă. "Moldovan National Youth Orchestra" a fascinat spectatorii

Embed:

Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost aseară gazda muzicii clasice. Printr-o evoluţie de excepţie, tinerii de la "Moldovan National Youth Orchestra" au deschis seria de trei concerte denumite ”Arhitecturi Captivante”. Spectatorii au rămas fascinaţi de interpretarea muzicienilor.

Timp de o oră, sala Muzeului Național de Artă din Capitală a fost inundată de muzica lui Vivaldi, Bach, Enescu, dar şi alţi compozitori de renume. Spectatorii au fost captivaţi de sunetul viorilor.  

Printre spectatori au fost şi familiile muzicienilor de la "Moldovan National Youth Orchestra".

Concertele din seria "Arhitecturi Captivante" vor avea loc azi şi mâine.

"Ne-am decis să facem la Muzeul Naţional de Artă, după care o să fim într-un orăşel aşa micuţ pe strada 31 August, după care mergem la Cetatea Soroca. Deci, cumva venerăm anumite locaţii, după noi, inedite. Avem alături şase membri din Moldovan National Youth Orchestra şi alături de ansamblul KazerBand, iar în special, în această seară protagonistul concertului este Vadim Buinovski care a fost profesorul acestor tineri", a spus directorul "Moldovan National Youth Orchestra", Adriano Romano.

Pentru sfârşitul acestei veri, muzicienii de la "Moldovan National Youth Orchestra" pregătesc un recital excepţional alături de renumita soprană, Valentina Naforniţa. Aceştia vor evolua şi pe scena Filarmonicii din Kiev cu un concert, despre care organizatorii spun că va fi unul grandios.

Partenerul general al orchestrei este Fundația lui Vlad PlahotniucEdelweiss”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu