Muzeul patrimoniului cultural din Taraclia a fost mutat în clădirea unei foste grădiniţe

Embed:

Muzeul patrimoniului cultural din Taraclia a fost mutat în clădirea unei foste grădiniţe. Acolo s-a făcut reparaţie şi au fost aduse mii de obiecte de epocă.

Muzeul are cinci spaţii expoziţionale, unde vizitatorii pot afla mai multe despre istoria, cultura și viața de zi cu zi a bulgarilor care locuiesc în Taraclia. Intrarea este gratuită.

"Datorită localnicilor putem aduna multe lucruri interesante. Chiar și bulgarii sunt surprinși de câte exponate am reușit să adunăm într-un termen atât de scurt", a menţionat Valerii Șapoșnikov, angajat al muzeului.

O orgă de la muzeul din Taraclia este o adevărată perlă a muzeului.

Pe lângă muzeu funcționează și un atelier de ceramică pentru copii. În fiecare zi, aici vin zeci de elevi pentru a modela jucării.

Totodată, vizitatorii pot face poze și chiar atinge exponatele din muzeu. Administratorul intenționează să organizeze în viitorul apropiat trei miniexcursii promoționale, pentru a promova turismul ecologic.

" Vrem să facem un program pentru ca oamenii să vină nu doar vadă exponatele, dar să facem şi ceva în stil tradiţional. De exemplu, o întâmpinare cu colaci, în costume tradiționale, cu muzică la intrarea în Taraclia", a declarat Tatiana Nechit, directorul Muzeului patrimoniului cultural din Taraclia.

Muzeul patrimoniului cultural din Taraclia a fost inaugurat în 2013. Acolo, sunt păstrate peste nouă mii de obiecte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu