Muzeul naţional din Serbia s-a redeschis. La ceremonia de inaugurare au participat sute de oameni

Eveniment deosebit la Belgrad cu ocazia redeschiderii muzeului naţional din Serbia. Instituţia de cultură a fost închisă timp de 15 ani pentru lucrări de renovare.

La ceremonia de inaugurare, la care au participat sute de oameni, a fost prezentat şi un scurt film cu celebrul balerin ucrainean Serghei Polunin.

Muzeul Naţional din Belgrad deţine o colecţie impresionantă de obiecte arheologice, lucrări ale unor importanţi artişti sârbi, dar şi opere de artă semnate de Pablo PIcasso şi Edgar Degas.

Vizitatorii au fost impresionaţi de felul în care arată acum instituţia muzeală.

"Trecutul există prin prezent şi dacă nu ne ocupăm de trecut, iar cultura asta este de fapt, atunci nu putem să ne transformăm într-o societate modernă."

Închiderea muzeului timp de 15 ani a stârnit un cor de critici la autorităţilor, acuzate că nu au acordat suficientă importanţă domeniului culturii. Guvernul actual a promis că va aloca mai multe fonduri în acest sens. Muzeul Naţional a fost înfiinţat în 1844 şi este cea mai veche instituţie de cultură din Serbia. Lucrările de renovare au început în 2003 şi au fost suspendate de mai multe ori din cauza lipsei banilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu