Muzeul Luvru a fost închis. Ce îi nemulţumeşte pe oameni

Angajaţii muzeului Luvru din Paris au intrat în grevă luni obligându-i pe turiştii care îşi doreau să vadă lucrările celebre expuse aici să îşi amâne planurile, arată France 24, citat de mediafax.ro

Personalul care se ocupă supravegere şi de securitate în sălile celebrului muzeu a reproşat faptul că se consideră copleşit de numărul de vizitatori cărora trebuie să le facă faţă.

Angajaţii muzeului spun că numărul lor nu mai este suficient în condiţiile în care numărul vizitatorilor a crescut în permanenţă.

"Din cauza unei greve a personalului care se ocupă de supraveghere şi securitate din cauza numărului prea mare de vizitatori, Luvrul va fi închis, în caz excepţional, luni”, a anunţat instituţia pe o reţea socială.

Sindicatul Sud Culture Solidaires a arătat într-o declaraţie că muzeul Luvru se ”sufocă”, iar angajaţiii sunt copleşiţi de numărul mare de vizitoatori.

"Angajaţii au remarcat deteriorarea crescândă a condiţiilor de lucru şi de vizitare”, a arătat sindicatul.

"Mai mult de 10 milioane de vizitatori au intrat la Luvru în 2018. Cu toate că numărul de vizitatori a crescut cu mai bine de 20% din 2009, numărul angajaţilor a scăzut”, au notat protestatarii.

Sindicatul a afirmat că 150 de angajaţi ai muzeului s-au strâns în faţa Ministerului Culturii de la Paris şi au protestat faţă de ”reducerile de personal”.

Muzeul a anunţat că va înapoia banii turiştilor care au achiziţionat bilete pentru ziua de luni.

Ziua de luni este o zi aglomerată pentru Luvru, fiind unul dintre puţinele muzee pariziene care sunt deschise în prima zi a săptămânii.

Nu este prima dată când angajaţii de la Luvru fac grevă. În 2013, aceştia au protestat faţă de creşterea numărului de incidente care implicau hoţi de buzunare în incinta instituţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu