Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit un târg. Vizitatorii s-au delectat cu muzică și bucate orientale

Embed:
Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit un târg cu specific oriental astăzi. Zeci de vizitatori au venit la eveniment, pentru a se delecta cu muzică, dansuri și mâncare deosebită.

”Suntem departe de India, dar este foarte important să cunoști o altă cultură.”

”Mi-a plăcut foarte mult. Totul este frumos și colorat. Mulțumim organizatorilor!”

La târg au venit meșteri populari și comercianţi, care au impresionat vizitatorii cu accesorii, haine și condimente cu specific oriental.

”Am venit la târg cu bijuterii confecționate manual, dar și altele. Acestea se potrivesc tematicii orientale.”

”Condimentele costă între 20-25 de lei un pachet. Cumpărătorii au posibilitatea să miroase şi să vadă toate mirodeniile.”

Aroma bucatelor indiene a învăluit întregul teritoriu al târgului. La eveniment a venit o familie indiană, care stabilită de peste 20 de ani în Moldova.

”Aici avem halva, aceasta este chole, curry de pui. Aici mai avem orez şi curcuma. Am pregătit bucatele pentru moldoveni, de aceea nu sunt foarte picante.”

Fotograful Katerina Rîbaleova a prezentat, în cadrul evenimentului, o serie de lucrări făcute în India.

”Toate locurile de acolo sunt pline de sfințenie și puritate. Sunt locuri neobișnuite, de asta și am vrut să le imortalizez, să păstrez în inima mea o parte din acea lume”, a spus KATERINA RÎBALEOVA, fotograf.

Organizatorii spun că desfășoară târguri tematice o dată la două luni și că această dată au decis să aducă orientul în Moldova.

”Recent a fost Anul Nou în țările arabe și noi cumva ața ne-am alăturat acestei teme. Avem trei colective de dans care ne vor arăta dansuri indiene, dansuri orientale”, a spus EUGENIA BOLDESCU, organizator.

Un bilet de intrare la eveniment a costat 60 de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu