Musulmanii malaysieni spun NU jocului Pokemon Go

Liderii islamici din Kuala Lumpur au lansat vineri un apel către credincioșii musulmani solicitându-le să nu cadă în capcana de a juca Pokemon Go, un joc pe care îl consideră periculos, conform AFP, citat de Agerpres.

"Pokemon Go și toate personajele pokemoni trebuie evitate pentru că pot fi dăunătoare", a declarat Zulkifli Mohamad al-Bakri, un înalt responsabil religios, citat de agenția națională de presă Bernama.

"Jocul promovează lupta pentru putere și pentru niște zeități dotate cu anumite puteri și poate incita la jocuri de noroc", a adăugat el.

Decizia Comitetului juridic consultativ islamic din Kuala Lumpur se bazează pe expertiza celor mai mari învățați islamici, a mai susținut el.

Oficial, jocul Pokémon Go nu este încă disponibil în Malaysia, o țară majoritar musulmană care practică de mult timp un islamism moderat dar unde, în ultima perioadă de timp, se remarcă o recrudescență a anumitor curente islamice conservatoare.

Jocul Pokemon Go, desfășurat în realitatea augmentată — o tehnologie care face să apară elemente virtuale în lumea reală — a fost lansat în peste 40 de țări și a creat o veritabilă isterie în rândul tinerilor, rezultând și numeroase incidente.

Jocul pentru telefoane mobile, creat de compania americană Niantic Labs în parteneriat cu compania japoneză Nintendo și filiala sa The Pokemon Company, cu sediul în Tokyo, îi duce pe jucători în căutarea unor personaje virtuale, răspândite în spații publice reale. Aplicația, descărcată de 75 de milioane de ori, are mare succes la publicul tânăr și permite și localizarea altor jucători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu