Musulmanii din întreaga lume au intrat în luna Ramadanului. Tradiţii care se respectă cu sfinţenie şi ce restricţii au credincioşii

Embed:
Musulmanii din întreaga lume au intrat în luna Ramadanului. Ei nu au voie să mănânce sau să bea apă de la răsăritul şi până la apusul soarelui, se abţin de la fumat şi de la relaţii sexuale.

"Această sărbătoare este foarte importantă pentru sănătate. În această lună, pierdem din greutate şi scade nivelul zahărului în sânge", a menţionat o femeie.

După apusul soarelui însă, credincioşii mănâncă fără restricţii. Problema cea mare este că în această perioadă preţurile la alimente au sărit de câteva ori. Cei mai afectaţi sunt locuitorii din Yemen, o ţară devastată de război şi sărăcie.

"Nu avem bani, iar preţurile sunt foarte mari. Nu putem să cumpărăm tot de ce avem nevoie pentru familiile noastre. Nu avem pensii şi nici salarii. Nu am mai fost într-o situaţie atât de dezastruoasă niciodată", a spus o localnică.

Proprietarii de restaurante din Kosovo spun că majoritatea clienţilor vin abia după apusul soarelui. Din această cauză, programul localurilor a fost prelungit.

"În această perioadă, stilul de viaţă al locuitorilor din Prizren se schimbă. Oamenii se culcă mai târziu, pentru că mânâncă abia după apusul soarelui şi, respectiv, se trezesc mai târziu", a precizat proprietarul unui restaurant.

Ramadanul este respectat cu stricteţe şi de locuitorii din Mosul, Irak. Oamenii spun că după ce oraşul a fost eliberat de sub controlul teroriştilor, viaţa lor s-a schimbat radical.

Ramadanul se va încheia în data de 13 iunie. După asta, vor urma trei zile de sărbătoare, numite Ramadan Bayram. Numărul musulmanilor din întreaga lume ajunge la aproximativ 1,6 miliarde.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu