MUSTRARE ASPRĂ pentru directorul Spitalului de Copii Valentin Ignatenco şi "operaţiile cu bormaşina"

Embed:

Directorul Spitalului de Copii "Valentin Ignatenco" din capitală a primit mustrare aspră. Pedeapsa i-a fost aplicată pentru operaţii cu bormaşini industriale. Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei şeful Direcţiei municipale Sănătate, Mihai Moldovanu.

"Comisia şi-a terminat activitatea. S-au găsit mai multe nereguli la Spitalul de Copii Valentin Ignatenco. E vorba de management defectuos în cadrul acestei instituţii. Directorul spitalului poartă răspundere deplină pentru cele întâmplate. Direcţia municipală Sănătate a emis un ordin directorului instituţiei pentru lipsă de exigenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Îi vor fi aplicate sancţiuni disciplinare, mustrare aspră", a declarat Moldovanu.

Totodată, şeful Direcţiei municipale Sănătate a spus că se face o evaluare în toate spitalele municipale pentru a vedea care e situaţia: "Instrumente industriale se regăsesc în toate spitalele de traumatologie. Sunt şi la Urgenţă şi la Centrul Mamei şi Copilului".

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat indignat de faptul că imaginile cu chirurgii moldoveni care operează cu bormaşina şi cu cleşti ruginiţi au făcut şi înconjurul lumii. "De ce nu a fost semnalat acest lucru la timp? Am investit zeci de milioane în această instituţie. Şi în rezultat, subiectul ruşinos a apărut şi la vest şi la est. Ne-am făcut de râs", a punctat edilul capitalei.

Publika.md menţionează că la cel mai mare spital de pediatrie, medicii sunt nevoiţi să folosească unelte utilizate de muncitori pe şantier. Mai mult, iamginile cu chirurgii moldoveni care operează cu bormaşina şi cu cleşti ruginiţi au făcut şi înconjurul lumii. Publicaţii importante din străinătate au publicat imaginile şocante filmate în spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco" din Chişinău.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu