Mustrare aspră pentru directorul şi trei angajaţi ai liceului din care a fost răpită o fetiţă

Embed:

O mustrare aspră! Cu asta s-au ales directorul şi trei angajaţi ai liceului din satul Răspopeni, raionul Şoldăneşti, după ce o fetiţă a fost răpită de la şcoală, chiar din faţa învăţătorilor. Procurorii consideră că pedeapsa este prea blândă şi cer eliberarea lor din funcţie.

"Procuratura a sesizat conducerea liceului din Răspopeni, ca toate aceste trei persoane să fie concediate, sancţionate disciplinar. Dumnealor s-au limitat la sancţionarea disciplinară, cu mustrare aspră. Am sesizat Direcţia Învăţământ, să fie pedepsit directorul liceului, cu mustrare aspră", a declarat procurorul raionului Şoldăneşti, Vladimir Erhan.

"Directorul ar trebui să fie pedepsit pentru faptul că nu a organizat în şcoală, la timpul potrivit, discuţii ale cadrelor didactice cu elevii, cum să se comporte cu persoanele necunoscute, care vin, îi îndeamnă să meargă undeva", a comunicat reprezentantul Direcţiei educaţie, Gheorghe Dandara.

Directorul liceului dă vina pe rudele copilei şi pe angajaţii Poliţiei, care ar fi ştiut despre o posibilă răpire. Timp de câteva luni, rudele fetei erau şantajate să întoarcă 10 mii de euro, bani pe care i-a luat cu împrumut mama fetiţei, care muncea în Italia.

"Buneii au fost şantajaţi, poliţia cunoştea acest lucru. Noi am aflat despre toate acestea mai târziu. Consider că poliţia trebuia să ne sesizeze, să ne informeze despre o eventuală răpire", a spus directorul liceului din satul Răspopeni, Eugenia Jora.

Solicitat de Publika TV, şeful Inspectoratului regional de Poliţie, Anatolie Lisnic, a negat toate acuzaţiile şi a declarat că judecata va stabili adevăraţii vinovaţi.

În luna noiembrie, anul trecut, poliţia a anunţat că a reţinut 5 persoane bănuite de răpirea unui copil. Fetiţa de zece ani a fost găsită a doua zi, în raionul Hânceşti. Dosarul a fost remis deja instanţei, iar inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu