"Murim de foame!" Cauza pentru care oamenii din Bălţi ar putea rămâne FĂRĂ APĂ la robinete

Embed:

Locuitorii oraşului Bălţi se pot pomeni fără apă la robinete, din cauza unor datorii acumulate de furnizor. Întreprinderea "Apă Canal" din oraş riscă să fie deconectată de la energia electrică, pentru că are restanţe de aproximativ 23 de milioane de lei. Mai mult din cauza situaţiei financiare dificile, angajaţii "Apă Canal" îşi primesc salariile cu întârziere.  

Angajaţii întreprinderii Apă Canal Bălţi sunt nevoiţi să trăiască din datorii şi să muncească în condiţii proaste:

"Trăim doar cu datorii. Murim de foame. Toţi specialiştii buni au plecat din cauza acestor întârzieri. În loc de şase membri în echipele de lucru, sunt doar câte doi."

"Împrumutăm bani, achităm facturile, primim salariul şi restituim datoriile".

"Primim doar mănuşi de unică folosinţă, care nu sunt de calitate. Ei trebuie să ne ofere costume speciale şi cizme din cauciuc".

Noua conducere a întreprinderii spune că a început să optimizeze cheltuielile pentru a redresa situaţia.

"Deja am strâns centura la maxim, la întreprindere facem cât mai eficiente acumulările şi optimizăm cheltuielile. Ca să nu meargă o maşină cu zece oameni am decis să meargă una cu doi oameni care să facă exact acelaş volum de lucru", a explicat directorul adjunct al întreprinderii Apă Canal Bălţi, Andrei Moisei.

Reprezentanţii "Red Nord" spun că o soluţie ar fi majorarea tarifelor.

"Deseori am făcut grafice de achitare a datoriilor, dar nu se respectatu. Dacă vor achita datoriile curente la fel ca şi cele istorice riscul ca ei să fie deconectaţi există. Trebuie de primit decizia de a mări tarifele la apa pentru că ce se face acum nu va da nici un rezultat", a precizat directorul întreprinderii Red-Nord, Mihail Didilica.

Din ce cauză nu se ia o decizie în acest sens am încercat să aflăm de la autorităţile locale, doar că primarul de Bălţi nu a fost de găsit.


Potrivit datelor oferite de Oficiul Teritorial Bălţi al Cancelarie de Stat, timp de un an primarul oraşului, Renato Usatîi a fost la serviciu doar 76 de zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu