Murielle Knoll, supravieţuitoare a Holocaustului, a fost înjunghiată şi arsă de vie în propria casă din Paris

Murielle Knoll, supravieţuitoare a Shoah (în ebraică: nimicire, distrugere exterminarea evreilor), a fost înjunghiată şi arsă de vie. Procuratura pariziană a deschis o anchetă pentru crimă ipotizând un mobil antisemit în moartea femii în vârstă de 85 de ani, găsită parţial carbonizată în propria casă, scrie evz.ro.

Potrivit unor surse judiciare, poliţia ar fi descoperit doi suspecţi care ar putea fi acuzaţi de crimă din pricina apartenenţei victimei la o "credinţă religioasă anume".

Corpul femeii a fost descoperit în apartamentul său. La locul crimei au fost găsite urme a mai multor împuşcături şi înjunghieri pe corpul victimei.

Născută în 1932 la Paris, Murielle a scăpat de cea mai mare razie a vânătorilor de evrei din Franţa în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, supranumită şi razia de la Velodromul de Iarnă din iulie 1942. Aceasta a vizat în special evreii străini sau apatrizi (fără cetăţenie) refugiaţi în Franţa. Obiectivul operaţiunii a fost restrângerea numărului de evrei din Franţa ocupată de germani, potrivit cu planurile naziste de nimicire a evreilor din Europa.

Toate acestea au fost povestite de fiul bătrânei pentru AFP. Cazul a suscitat o puternică emoţie în rândul comunităţii ebraice franceze, deja mobilizată în ultimele luni după uciderea lui Sarah Halimi, o evreică ortodoxă de 65 de ani, lângă locuinţa sa în aprilie 2017. După luni de zile de luptă judiciară, caracterul antisemit a acestei crime a fost recunoscut abia la începutul acestei luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu