Muravschi este indignat de declaraţiile lui Brînzan şi spune că este o prostie să dai vina pe oameni

Embed:

Fostul vicepremier Alexandr Muravschi critică dur declaraţiile ministrului Economiei, Vadim Brînzan, care în loc să explice oamenilor de ce a permis majorarea tarifelor la energia electrică, a dat vina pe cetăţeni pentru aceste scumpiri. Muravschi îl învinuieşte pe Brînzan de cinism.

Într-o postare pe Facebook, Alexandr Muravschi a scris că atunci când era ministru al Economiei, de multe ori a fost criticat de oameni că, în loc de salarii, guvernarea de atunci oferea galoşi.

Muravschi susţine că şi-a asumat de fiecare dată răspunderea pentru acţiunile sale, dar nu şi-a permis niciodată să dea vina pe cetăţeni, aşa cum a făcut-o recent ministrul Economiei cu diplomă la Harvard, Vadim Brînzan. 

Muravschi îi scrie lui Brînzan că oamenii aşteaptă de la el soluţii. Puterea înseamnă responsabilitate, abilitate de a lua anumite decizii şi de a-şi asuma răspunderea pentru ele în pofida criticilor, susţine fostul vicepremier. << AF 2>> În opinia lui Muravschi, să dai vina pe cetăţeni pentru majorarea tarifelor şi să le ceri socoteală că nu au cerut aceste scumpiri de la fosta guvernare, vorbeşte despre cinism în gândire sau prostie. 

Tarifele la energie electrică s-au majorat recent, iar locuitorii din sudul şi centrul ţării vor trebui să scoată din buzunare cu 10 bani mai mult pentru un kilowat oră, adică un leu şi 89 de bani. Preţul este mult mai mare în cazul clienţilor din nordul ţării, unde tariful a crescut cu 32 de bani, până la doi lei şi 23 de bani.

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a fost întrebat de jurnaliştii de la Radio Europa Liberă dacă ştie că oamenii sunt nemulţumiţi de actuala guvernare, care nici nu a preluat bine puterea, că imediat a anunţat scumpiri. Brînzan a dat însă un răspuns revoltător şi a dat vina pe oameni care nu au cerut la timp majorări de tarife.

"De ce n-ați venit atunci să dați cu pumnul în masă și de ce tarifele nu s-au majorat? De ce ANRE, de exemplu, n-a majorat tarifele când trebuia să le majoreze? De ce a micșorat tarifele la gaze, când trebuia, de fapt, să le mențină așa cum erau?"

Anul trecut, la propunerea Guvernului Filip, energia electrică pentru consumatorii Gas Natural Fenosa s-a ieftinit cu 20 de bani, iar pentru cei din nordul ţării, cu 21 de bani.

Lasă un comentariu