Muravschi: Blocul ACUM trebuie să accepte un dialog cu partidele care au ajuns în noul Parlament. Decizia lor este una greşită

Embed:

Deputaţii blocului "ACUM" trebuie să accepte un dialog cu partidele care au ajuns în noul Parlament şi să renunţe la comportamentul pe care l-au avut la proteste. Declaraţii în acest sens a făcut Alexandru Muravschi, vicepremier şi ministru ale Economiei în Guvernul Sturza. Dacă vor să rămână în stradă, să depună mandatele, a scris Muravschi într-o postare pe Facebook.

Acesta a criticat dur intenţia liderilor ACUM de a cere Uniunii Europene nerecunoașterea rezultatelor alegerilor şi, respectiv, menţinerea deciziei de a bloca asistenţa financiară pentru Moldova.

După ce Maia Sandu a anunţat într-o emisiune că va merge la Bruxelles pentru a vorbi despre neregulile electorale, Alexandr Muravschi i-a amintit că mai multe instituţii internaţionale, inclusiv delegaţia Uniunii Europene şi OSCE au recunoscut rezultarele scrutinului din 24 februarie.

"Un asemenea comportament poate fi considerat "turnătorie". Vreau să le amintesc liderilor "ACUM" că nu mai sunt protestatarii din piață, dar deputați ai Parlamentului Republicii Moldova. Dacă nu vă place, atunci depuneţi mandatele și mergeți în piață, la Bruxelles, Washington, Beijing sau Kuala Lumpur și turnați acolo cât vă poftește inima", a scris Alexand Muravschi.

Fostul vicepremier în Guvernul Strurta crede că decizia blocului "ACUM" de a evita negocierile este una greşită. Alexandru Muravschi a menţionat că în țările europene, după alegeri, de obicei au loc negocieri foarte dure şi îndelungate pentru formarea unor coaliții de guvernare.

Autoizolarea blocului ACUM este condamnată şi de oamenii simpli, care afirmă că în lipsa unor discuţii de formare a coaliţiei de guvernare, ţara se îndreaptă spre alegeri anticipate:

"Asemenea deputaţi trebuie să fie alungaţi din Parlament, pentru că ei nu pot să facă nimic nici pentru popor, nici pentru ţara. Cum Năstase, care este un şomer, în general a fost ales în Parlament?"

"Vă aşezaţi la masă şi faceţi treabă, cum se pune, trebuie să ştii unde, cum şi cu cine să arăţi orgoliile. Oleacă gândiţi pentru oameni, dar nu aşa. Le-au spus hai să aveţi un prim-ministru. Dar ei - nu. De ce? Aici oleacă ceva nu ajunge".

"Ei trebuie să se adune şi să ajungă la un numitor comun, pentru că alegeri anticipate pentru ţara noastră este un lucru inadmisibil, iarăşi vor fi cheltuieli".

Oamenii au o părere rea şi despre intenţia blocului ACUM de a contesta rezultatele alegerilor, dar şi despre promovarea ideii de a bloca în continuare asistenţa financiară acordată de UE: 

"Rău întotdeaună poţi să faci, dar bine ceva pentru ţara - nu se gândeşte. S-au bătut să vină la putere, iar acum nu vor să facă nici alianţă, nici asta... În dosul lui Sandu şi Năstase stă un grup de oligarhi".

"Nu o să primescă nimic, degeabă se duc la Bruxelles, degeabă. Bruxelles-ul ştie foarte bine că noi suntem stăpânii aici acasă".

Săptămâna aceasta blocul "ACUM" a refuzat pentru a doua oară invitaţia la discuţii lansată de PDM, care a anunţat că este gata să ofere şi funcţia de prim-ministru.

Binomul PAS-PPDA a fost abordat şi de către socialişti, care, la fel, au îndemnat la discuţii pentru a vedea dacă este posibilă o coaliţie de guvernare între cele două entităţi politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu