Munteanu îl acuză pe Năstase că a încălcat Codul Electoral şi contestă în instanță pliantele candidatului Blocului ACUM (DOC)

Președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USM), Valeriu Munteanu, contestă în instanța de judecată folosirea personalității lui Ștefan cel Mare în pliantele electorale ale lui Andrei Năstase.

Potrivit lui Munteanu, contracandidatul său la şefia Primăriei Capitalei încalcă Codul Electoral. 

"Din păcate, observăm că odată cu accederea la guvernare, unii exponenți ai Blocului ACUM încalcă fără cruțare legea, inclusiv cea electorală, având sentimentul impunității. Codul electoral stabileşte expres că "nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, [...], utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare...", a menţionat Valeriu Munteanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Când se afla în opoziție, Andrei Năstase nu își permitea să abuzeze astfel de lege, însă acum, deși retorica a rămas aceiași, faptele sunt total diferite", a mai adăugat Valeriu Munteanu.

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu